‘Allerlei Fantasieën’

‘Allerlei Fantasieën’ is de titel van een solo-pianoprogramma van Daan van den Hurk.IMG_2809

Het programma bestaat uit prachtige, nieuwe en toegankelijke werken van voornamelijk Nederlandse componisten, jonge opkomende, maar ook gevestigde namen en andere continenten zijn vertegenwoordigd in dit fantasierijke programma.

Want elk stuk heeft zijn eigen verhaal: over een jong heksje dat verliefd wordt, zeemeerminnen die je meelokken de oceaan in, het verre eiland ‘Tristan da Cunha’, nachtvlinders, kinderen van de winter en nog veel meer. Door het vertellen van korte inleidende verhalen bij elk stuk, wordt pianist Daan van den Hurk je reisleider door deze fantasieën heen.

Een selectie van de werken zijn verschenen op de prachtige, intieme CD ‘Allerlei Fantasieën’

Ook speelt Daan graag werken van o.a. Maurice Ravel en van een van zijn meest gewaardeerde componisten: Franz Liszt.

 

“Een onderdompeling in klanken! Daan laat de muziek stromen, klateren, ruisen, druppelen, gorgelen en kolken!”

 

“”Gisteravond zaten we bij Krystian Zimerman. De ijdele pool speelde technisch perfect, maar ik miste de toewijding, gevoel en passie in zijn spel. 
Hoe anders was dat ’s middags bij Daan. Niet alleen technisch zeer begaafd, maar ook was zijn spel spannend en verfrissend. Hoewel wij altijd wat moeite hebben met modern klassiek, kostte het geen moeite hem te volgen. Bij hem troffen we wel toewijding en passie. Daan heeft ongetwijfeld nog een mooie toekomst voor zich.”

 

“Het concert van Daan van den Hurk was goed in opbouw en uitvoering, inclusief informatie en illustratie; leuk om zo’n jonge en begaafde enthousiasteling mee te maken op het oude instrument (Wagner moest eens weten)”

 

Het programma heeft als extra de mogelijkheid een klein aantal stukken uit het programma ‘Insert Coin Here‘ voor Piano en Soundtrack toe te voegen om het concert nog meer uniek te maken. Bijvoorbeeld het MiniConcerto for Piano and Kitchen Orchestra, een compositie voor piano en orkest, waarbij het volledige symfonie-orkest is vervangen door geluiden van huishoudelijke apparatuur.