Zolderkamertjesklassiek

Zolderkamertjesklassiek heeft een nieuwe eigen website!

Kijk snel op www.zolderkamertjesklassiek.nl

Zolderkamertjesklassiek staat voor een serie intieme, ongedwongen en vooral prachtige concerten van professionele  topmusici in een zolderkamertjesachtige setting, in een oude bioscoopzaal van het vroegere Plaza Futura, nu Pand P, georganiseerd en geprogrammeerd door pianist en componist Daan van den Hurk

Elke concert nodigt Daan één of meerdere topmusici uit, met wie hij samen een bijzonder en uniek programma samenstelt. Met werken die lang op zolder hebben gelegen, op zolder zijn geschreven of een intieme zoldersfeer in zich hebben.

Bij Zolderkamertjesklassiek is er ruimte voor bijzondere klassieke solo-instrumenten zoals de basgitaar, contrabas en sopraansaxofoon en voor vormen en werken die minder vaak in andere concerten worden geprogrammeerd.

 

Wilt u een overzicht van de concerten, of vrienden, kennissen en/of familie op de hoogte stellen? Download dan hier de flyer!

Like ook onze facebook om op de hoogte te blijven van concerten en voor voorproefjes!

Met concerten in het donker, bij schemerlampen, met verhalen en beelden, kortom concerten waar je in wordt gezogen.

Voor reserveringen: www.zolderkamertjesklassiek.nl

 

Programmering Zolderkamertjesklassiek Seizoen 2 ’17-’18

 

22-okt Robin de Zeeuw (Contrabas) , Daan van den Hurk (Piano)

Wederom te gast dit tweede seizoen is contrabassist Robin de Zeeuw. De bas als solo-instrument is zeldzaam, maar prachtig. Robin speelt samen met Daan van den Hurk oorspronkelijke werken en bewerkingen van bekende stukken voor bas en piano.

 

 

 

26-nov Mediteranian Dances: Tijn van der Sanden (Gitaar), Ege Ataly (Cello), Daan van den Hurk (Piano)

Volksmuziek heeft altijd een bijzondere rol gespeeld door de gehele klassieke muziekgeschiedenis.

Dit concert wordt een heus dansfeest met traditionele Spaanse en Turkse volksmuziek verwerkt in spetterende hedendaagse klassieke werken. Flamencogitarist Tijn van der Sanden en de Turkse celliste Ege Ataly spelen in verschillende combinaties met pianist Daan van den Hurk.

Met muziek van o.a. Tijn van der Sanden en de Turkse componist Fazil Say.

 

 

10-dec Silent Film with classical music: Maudite Soit la Guerre; Pien Straesser (Sopraan), Daan van den Hurk (Piano)

 

De ‘stille filmMaudite Soit la Guerre (Vervloekt zij den oorlog) uit 1914 is een drama dat zich afspeelt in een fictieve oorlog. Tijdens de opnames wisten de makers nog niet dat niet veel later de Eerste Wereldoorlog zou uitbreken. Traditioneel werden zwijgende films begeleid met geïmproviseerde muziek, maar ook vaak met klassieke werken. Deze kleurrijke en meeslepende film wordt live begeleid door Pien Straesser (Sopraan) en Daan van den Hurk (Piano) met werken van onder meer Francis Poulenc en Gabriel Fauré en improvisatie.

Deze film is tevens een voorproefje voor het Nederlands Silent Film Festival dat 12 t/m 14 januari plaatsvindt in Pand P Eindhoven.

 

 

18-feb Deborah Witteveen (Saxofoon), Daan van den Hurk (Piano)

 

Saxofoniste Deborah Witteveen laat zich typeren door haar krachtig spel vol energie en passie.

Ze laat zich niet verafschuwen door welke stijl dan ook.

Samen met pianist Daan van den Hurk brengt zij een kleurrijk en afwisselend programma met misschien wel weer een wereldpremière van een stuk van de hand van Daan.

 

 

11 mrt Daan van den Hurk: Piano, Soundtrack, Gaspard de la Nuit

Viervuldig cum laude afgestudeerde pianist en componist Daan van den Hurk, tevens organisator van Zolderkamertjesklassiek, speelt bijzondere eigen werken voor piano en soundtrack en sluit af met het indrukwekkende Gaspard de la Nuit van Maurice Ravel

 

 

 

 

 

8-apr Bart Soeters (Basgitaar), Daan van den Hurk (Piano)

 

Bart Soeters voltooide zijn Masterstudies basgitaar en compositie aan de HKU in 2006 en ontving tijdens zijn studie meerdere onderscheidingen, waaronder de Pim Jacobs Muziekprijs. Hij begeeft zich geregeld op het grensvlak van geïmproviseerde muziek, wereldmuziek en klassieke muziek. Zo werkt(e) hij samen met Lev Markiz, Orgelpark Amsterdam, Izaline Calister & Cello Octet Amsterdam, Floris Verbeij, Souldada, Fay Lovsky, Festival Achter de Linie, Izak Boom en Kaz Lux. Bart is daarnaast als docent verbonden aan het Utrechts Conservatorium.

In Zolderkamertjesklassiek gaat hij met Daan van den Hurk het avontuur aan om diverse klassieke werken ten uitvoering te brengen op basgitaar en piano!

 

 13-mei Hans van Heiningen (Bariton), Daan van den Hurk (Piano): Heine Liederen

 

Heinrich Heine , Romantische dichter met spitsvondige gedichten die in deze tijd nog erg gewardeerd worden. Jan Rot vertaalde onlangs nog de Dichterliebe,  van deze dichter.

Over geen enkel gevoel zijn zoveel liederen gemaakt als over de liefde. Ook klassieke componisten konden er wat van. De Duitse componist Robert Schumann schreef misschien de mooiste reeks liederen over de liefde met zijn Dichterliebe, op. 48. Geen wonder, want hij was hevig verliefd op Clara Wieck, de dochter van zijn pianoleraar. In deze liederenreeks op teksten van Heinrich Heine komen alle verlangens, onzekerheden en twijfels over de liefde voorbij, tot en met het onvermijdelijke liefdesverdriet. Gelukkig liep het voor Schumann goed af, want uiteindelijk trouwde hij met zijn Clara.

 

 

 

17-juni  Muzikale Dierenverhalen: een kinderconcert met Emma van Dobben (Verteller/Accordeon), Anne-Maartje Lemereis (Piano), Daan van den Hurk (Piano)

Wat zal ik vandaag eens gaan doen?”, denkt de Leeuw in de dierentuin, zodra hij gapend wakker wordt. Het is vakantie, de dierentuin is leeg. Hoog tijd voor alle dieren om, net als in elke vakantie, de benen eens te strekken. De Leeuw loopt zijn verblijf uit om één voor één de kooien van de andere dieren te openen. En wat een vreemde taferelen komt hij dan tegen…

 

 

 

 

 

Programmering is onder voorbehoud. Raadpleeg de website voor eventuele wijzigingen.

 

Wilt u de programmering van het eerste seizoen nogmaals bekijken? Klik dan hier.

 

 


Zolderkamertjesklassiek

Pand P

Leenderweg 65, Eindhoven

logo pand p