Zolderkamertjesklassiek Seizoen 1

 

Zolderkazolder2 D2mertjesklassiek staat voor een serie intieme, ongedwongen en vooral prachtige concerten van jonge gedreven topmusici in een zolderkamertjesachtige setting in een oude bioscoopzaal van het vroegere Plaza Futura, nu Paimg_4460nd P, georganiseerd en geprogrammeerd door pianist en componist Daan van den Hurk.

Met concerten in het donker, bij schemerlampen, met verhalen en beelden, kortom concerten waar je in wordt gezogen.

 

 

Het eerste seizoen is ten einde en we kijken terug op 7 prachtige en bijzondere concerten. Na de zomer zijn we weer terug! Wilt u op de hoogte worden gehouden van de nieuwe concerten? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Het laatste concert van het eerste seizoen was op 7 mei:

Anne-Maartje Lemereis (Piano) en Daan van den Hurk (Piano)

Pianisten en componisten Daan van den Hurk en Anne-Maartje Lemereis spelen quatre mains en piano/pianet duo’s!

Met prachtige muziek van o.a. Gabriel Fauré, Maurice Ravel en Anne-Maartje Lemereis vertellen ze mooie sprookjes en verhalen in schemerlicht!

Het concert wordt ‘begeleid’ door beelden en animaties!

Een bijzondere afsluiting van dit eerste Zolderkamertjesklassiek seizoen dat u absoluut niet wilt missen!

 

 

Voor reserveringen (en om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe concerten) kunt u onderstaand formulier invullen:

Kaarten kosten €10,- per stuk

Kaarten zijn ook aan de deur verkrijgbaar! Let op: alleen contante betaling mogelijk!

 

Naam*
E-mail:*
Concert:*
Aantal kaarten*
Opmerkingen
Type the characters you see here:

 

Programmering seizoen ’16/’17:

23 okt 2016 Hanne Steffers (Cello), Daan van den Hurk (Piano)

HanneSteffers

In een heel bijzonder, kleurrijk en expressief programma laat celliste Hanne Steffers alle hoeken van de zolderkamer zien. Acht jaar oud en Hanne zat al achter de cello. Nadat zij in 2013 afstudeerde te Utrecht bij Matthias Naegele en Ran Varon begon zij in hetzelfde jaar met haar master conservatorium met Jeroen Reuling en Rene Berman. Tijdens haar studie vormde zij het ensemble Duo MODus, Het Trio, Ad-Hoc ensemble en nam zij deel in orkestprojecten o.l.v. Hans Leenders en Etienne Siebens.

Met werken van o.a. Leonard Bernstein en Arthur Honegger is dit een spectaculaire opening van het Zolderkamertjesseizoen

20 nov 2016 ‘Insert Coin Here’ voor Piano en Soundtrack – Daan van den Hurk (Piano)

Wonderlijke klanken van een zon die niet ondergaat, een pianist dieDaan5 opgesloten zit in een computerspel en een zowel spectaculair als lyrisch Concerto voor Piano en Keukenorkest, een orkest dat volledig bestaat uit huis- tuin en keukenapparaten; dat is wat u kunt verwachten in dit concert met werken voor Piano en Soundtrack van pianist en componist Daan van den Hurk.
De pianist vormt een volwaardig duo met een eerder opgenomen soundtrack, waardoor er klanken en andere muzikale mogelijkheden ontstaan die normaal gesproken niet live uitvoerbaar zouden zijn. Dit zorgt voor een concert zoals u nog nooit gehoord heeft!

 

18 dec 2016 Robin de Zeeuw (Contrabas), Daan van den Hurk (Piano)

RobindeZeeuw

“Lage bastonen hebben me eigenlijk altijd al aangetrokken. Het diepe fundament geven als basis van de harmonie, ondersteunend en dienend in functie,  niet perse op de voorgrond maar wel onmisbaar. Dat is de taak van de bassist in ensembles. Maar daarentegen zijn er vele varianten basinstrumenten en vele stijlen muziek. In mijn studie is gebleken dat ik terug door de tijd ben gegaan wat betreft instrumentarium. Ik ben begonnen met de basgitaar, om vervolgens een aantal jaar later mijn studie klassiek contrabas aan het Utrechts Conservatorium af te ronden. Ik ben door heel wat stijlen en enkele eeuwen muziek heen gegaan in mijn studietijd en ik ben dan ook een groot voorstander van het naar voren brengen van de veelzijdigheid in de muziek, het mixen van stijlen en het zoeken naar nieuwe vormen van muziek maken. De contrabas is hier een fantastisch vehikel voor en brengt velen stijlen bij elkaar. Zo gaat u in deze concertserie ook de contrabas is een solorol horen!”

5 feb 2017 Deborah Witteveen (Saxofoon), Daan van den Hurk (Piano)

DeborahWitteveen

Tijdens dit concert van Zolderkamertjesklassiek staan de saxofoon en piano centraal. Solo, duo, maar in het speciaal composities met soundtrack.
De saxofoon en piano zijn bij uitstek geschikt om te combineren met soundtrack, omdat het zulke flexibele instrumenten zijn die in vrijwel elke stijl voorkomen.
Laat u verrassen door werken van o.a. Daan van den Hurk en JacobTV.

 

 

 

5 mrt 2017 Duo Annemarie en Persephone – Annemarie Hornes van Prooijen (Viool), Persephone Abbott (Sopraan)

Duo Annemarie Persephone1Duo Annemarie & Persephone vertelt een indringend verhaal over twee geliefden in de eerste wereldoorlog, met muziek van oa. Gustav Holst, Ralph Vaughan Williams, Johann Sebastian Bach en Daan van den Hurk, die speciaal voor dit theaterstuk het centrale werk heeft gecomponeerd.

 

2 apr 2017 Liedroman “Teruguit naar…” – Hans van Heiningen (Bariton), Daan van den Hurk (Piano)

HansvanHeiningenMaar al te vaak zien we een bevroren zanger vastgeklonken staan aan de piano die vanuit de veiligheid en schaduw van de vleugel zijn liederen vertolkt. Vanuit dit veilige gebied van muzikale sereniteit bereikt hij enkel het gehoor van zijn publiek. Niets mis mee.
Maar wat zou er gebeuren wanneer de zanger een reis over het toneel maakt met een verhaal en het publiek meeneemt op zijn tocht? Met enkel zijn stem om de verbeelding tot leven te brengen voert hij zijn publiek mee op die reis. .
De liedroman is een wonderlijk vertelsel waarin muziek en speelstijl naadloos in elkaar overgaan. Kortom, geen toekomst zonder de geschiedenis te kennen. De zanger vertelt, zingt en  leeft voort…  in eenieder van ons.

 

7 mei 2017 GEWIJZIGD: Anne-Maartje Lemereis (Piano) en Daan van den Hurk (Piano)

Pianisten en componisten Daan van den Hurk en Anne-Maartje Lemereis spelen quatre mains en piano/pianet duo’s!

Met prachtige muziek van o.a. Gabriel Fauré, Maurice Ravel en Anne-Maartje Lemereis vertellen ze mooie sprookjes en verhalen in schemerlicht!

Het concert wordt ‘begeleid’ door beelden en animaties!

Een bijzondere afsluiting van dit eerste Zolderkamertjesklassiek seizoen dat u absoluut niet wilt missen!

 


Zolderkamertjesklassiek

Pand P

Leenderweg 65, Eindhoven

logo pand p