Sounds of Travel

De klassieke elementen van de piano gecombineerd met alle kleuren van de digitale regenboog.

Door de eeuwen heen hebben componisten nieuwe technieken aangegrepen om nieuwe muziekvormen te ontwikkelen. En nu nog steeds. Het digitale tijdperk biedt een enorm scala aan prachtige muzikale mogelijkheden.

In zijn programma combineert pianist en componist Daan van den Hurk deze mogelijkheden met de piano tot een concert zoals je nog nooit gehoord hebt.

2015-06-19-20h31m04J27C9779 copy

Want dan kan de Middernachtszon uit Noorwegen opeens een klank krijgen, en kunnen huishoudelijke apparaten worden omgetoverd tot een volwaardig symfonie-orkest.

Veel van de werken zijn door Daan van den Hurk zelf gecomponeerd, maar ook componisten van over de hele wereld hebben stukken speciaal voor Daan geschreven. Op de concerten die het toelaten worden ook live beelden getoond ter illustratie van de muziek.

 

Door het enorme scala aan compositorische mogelijkheden heeft ‘Tracks, Piano & Sound’ een enorm kleurenpallet, met ontroering en lyriek, maar ook jazz en grooves en zelfs humor, en dat, gecombineerd met Daan van den Hurk zijn virtuositeit, maakt een concert een unieke belevenis.

“..klanken uit een ander universum…”

“…na een concert van Daan ben je even helemaal van de wereld geweest…”

Kijk hieronder voor een impressie: