Muzikale Dierenverhalen

Schermafbeelding 2016-05-30 om 16.03.26

“Wat zal ik vandaag eens gaan doen?”, denkt de Leeuw in de dierentuin, zodra hij gapend wakker wordt. Het is vakantie, de dierentuin is leeg. Hoog tijd voor alle dieren om, net als in elke vakantie, de benen eens te strekken. De Leeuw loopt zijn verblijf uit om één voor één de kooien van de andere dieren te openen. En wat een vreemde taferelen komt hij dan tegen…

 

 

 

Pianisten Daan en Anne-Maartje en accordenonist en verteller Emma van Dobben lopeDaan en Anne-Maartje's Carnaval der Dieren 3n met de leeuw mee langs de dieren van de dierentuin en vertellen en spelen wat de leeuw onderweg tegenkomt. En de kinderen gaan mee, tijdens een interactief concert, waarbij ze zelf ook hard nodig zijn, om alle dieren te laten horen en hier en daar zelfs mee te zingen met de pianisten.

 

 

 

 

Centraal staan delen uit ‘Le Carnaval des ADaan en Anne-Maartje's Carnaval der Dieren 2nimeaux’ van Camille Saint-Saënts, oorspronkelijk als grapje geschreven om de draak te steken met zijn collega-componisten. Daarnaast klinken nog schitterende stukjes van Ravel, Fauré en zelfgeschreven dieren.