VERVANGENDE DATUM: Zolderkamertjesklassiek MAUDITE SOIT LA GUERRE

Het weer zat niet mee afgelopen concert op 10 december, en gelukkig is vrijwel iedereen zo verstandig geweest niet de weg op te gaan om het concert bij te wonen.

Omdat wij dat wel heel jammer vinden voor iedereen die graag had willen komen, hebben we een vervangende datum gepland:

6 januari om 19:30

Stille film met live muziek: MAUDITE SOIT LA GUERRE (1914)

Pien Straesser (Sopraan), Daan van den Hurk (Piano)

De ‘stille film‘ Maudite Soit la Guerre (Vervloekt zij den oorlog) uit 1914 is een drama dat zich afspeelt in een fictieve oorlog. Tijdens de opnames wisten de makers nog niet dat niet veel later de Eerste Wereldoorlog zou uitbreken. Traditioneel werden zwijgende films begeleid met geïmproviseerde muziek, maar ook vaak met klassieke werken. Deze kleurrijke en meeslepende film wordt live begeleid door Pien Straesser (Sopraan) en Daan van den Hurk (Piano) met werken van onder meer Francis Poulenc en Gabriel Fauré en improvisatie.

Films van 100 jaar oud zijn toch zwart-wit..?
Helemaal niet!! Er waren van allerlei manieren veel verschillende kleuren aan de film te geven.. Van geavanceerde technieken tot met de hand inkleuren. De film die we zondag laten zien Maudite Soit la Guerreis daar een prachtig voorbeeld van, zoals in dit plaatje goed te zien is!

Deze film is tevens een voorproefje voor het Nederlands Silent Film Festival dat 12 t/m 14 januari plaatsvindt in Pand P Eindhoven.