Slapstick Saturday

Slapstick Saturday

11 januari 2020
20:30 uur
Parktheater Eindhoven

Wegens de overweldigende belangstelling is het NSFF-onderdeel Slapstick Saturday uit zijn jasje gegroeid. Tijdens de vorige editie (NSFF 2019) zat de zaal zó vol dat dit jaar is gekozen om het programma te verhuizen naar de Philipszaal van het Parktheater Eindhoven (Theaterpad 1).

De overige programma’s vinden zoals altijd plaats aan de Leenderweg in Pand P, dus let goed op!

 

Hoofdfilm: SAFETY LAST (1923)

De hoofdfilm van de avond is SAFETY LAST (1923) van Harold Lloyd. Lloyd was naast Chaplin, Keaton en Laurel & Hardy een van de grootste silentfilmmakers van zijn tijd, en de scène waarin hij tegen een gebouw opklimt en aan de wijzerplaat van een klok blijft hangen, is een van de beroemdste beelden uit de filmgeschiedenis.

In de film werkt Lloyd in een warenhuis, wanneer zijn baas een beloning uitlooft voor degene die een goede publiciteitsstunt kan verzinnen. Lloyd schuift zijn beste vriend naar voren, die als bijnaam ‘human fly’ heeft. Dat is niet voor niets: hij kan moeiteloos tegen gebouwen oplopen.

De human fly heeft echter buiten de politie gerekend, die nog een appeltje met hem te schillen heeft. Lloyd wordt min of meer gedwongen om alvast te beginnen en naar de eerste verdieping te klimmen. De bedoeling is dat de human fly hem daarna aflost, maar helaas kan deze de politie niet van zich afschudden. De aflossing komt maar niet, waardoor Lloyd hoger en hoger klimt…

De film wordt muzikaal begeleid door het NSFF Ensemble o.l.v. Daan van den Hurk.

Voorafgaand aan SAFETY LAST worden twee kortere komedies vertoond, die binnenkort bekend worden gemaakt.

Bestel je tickets voor de Slapstick Saturday via de kaartverkoop van het Parktheater.