NEDERLANDS SILENT FILM FESTIVAL

Welkom bij het Nederlands Silent Film Festival

www.nsff.nl

12, 13 en 14 januari 2018 vindt de eerste editie van het Nederlands Silent Film Festival plaats in Pand P Eindhoven! Gedurende 3 dagen zullen er 6 programma’s te zien zijn met ‘stomme films’, geluidloze films gemaakt in de jaren ’10 en ’20 van de vorige eeuw!

10 december is er een speciale voorstelling van de serie Zolderkamertjesklassiek met een voorproefje van het festival met de prachtige film MAUDITE SOIT LA GUERRE

Wat niet bij iedereen bekend is, is dat er toen al net zo veel filmgenres bestonden als nu! Tijdens het festival kunt u dus genieten van o.m. slapstick, drama en avontuur!

De films zelf hebben geen geluid. Maar ze worden live muzikaal begeleid door verschillende topmusici, waaronder musici van internationale allure, waaronder Maud Nelissen en pianist en festivaldirecteur Daan van den Hurk.

Elk programma wordt geopend met een korte stille stop motion film, geanimeerd en live begeleid door Anne-Maartje Lemereis

Tijdens de Slapstick Saturday zullen films van de twee grootste silent film komieken te zien zijn: Charlie Chaplin en Buster Keaton, met als hoofdfilm Keaton’s hilarische en ontroerende meesterwerk STEAMBOAT BILL JR (1928).

Wat niet bij iedereen bekend is, is dat er toen al net zo veel filmgenres bestonden als nu! Tijdens het festival kunt u dus genieten van drama tijdens de openingsavond (film wordt binnenkort bekend gemaakt) en de Nederlandse film: Het Geheim van Delft. Spannende avonturen, intriges en spectaculaire stunts in FILIBUS DE GEHEIMZINNIGE LUCHTPIRATE (1915) en RINALDO RINALDINI (1927). Schitterende experimentele films zijn te zien tijdens de Avant Garde Afternoon.

Tijdens het festival is er ook een drietal lezingen door het EYE filmmuseum, Chaplin-biograaf en filmhistoricus David Robinson, en een interactieve lezing/workshop over het live begeleiden van films.

 

Kijk ook op facebook.com