Livestream: Silent Comedies NSFF

In samenwerking met Eye Filmmuseum en Pand P, presenteert het NSFF een livestream met vijf silent comedies, die live muzikaal worden begeleid door Daan van den Hurk (piano).

Een luie stoel en een internetconnectie; meer heb je niet nodig om dit evenement bij te wonen. Op vrijdagavond 8 mei, om 20:00 uur, zetten we de livestream open (op ons eigen NSFF YouTube-kanaal) en na een korte introductie zullen de volgende silent films te zien zijn:

 

LE BATEAU DE LÉONTINE (FR, 1911)

MES VOISINS FONT DANSER / REPOS IMPOSSIBLE (FR, 1908)

ZIGOTO PROMÈNE SES AMIS (FR, 1912)

LA VENGEANCE DU SERGENT DE VILLE (FR, 1913)

A BANKRUPT HONEYMOON (USA, 1926)

 

Wegens de pandemie en alle maatregelen die dat tot gevolg heeft, hebben we gekozen voor films die inhaken op de actualiteit. Zo gaat LE BATEAU DE LÉONTINE (Nederlandse titel: LOTJE’S ZEILJACHT) over het feit dat je je thuis prima kunt vermaken, als je de boel maar compleet onder water zet. In MES VOISINS FONT DANSER en LA VENGEANCE DU SERGENT DE VILLE zien we buren die niet noodzakelijkerwijs goed met elkaar kunnen opschieten. De wegen zijn praktisch leeg, en ZIGOTO heeft als een van de eersten een automobiel, maar deze heeft een eigen willetje. En in A BANKRUPT HONEYMOON (zonder Laurel, maar mét Oliver Hardy) zien we als alternatieve horecagelegenheid geen lopend, maar een rijdend buffet.

De films komen uit de Eye collectie, en alle Nederlandse tussentitels worden Engels ondertiteld.

Let op: dit is een live evenement dat je later niet terug kunt kijken! In verband met auteursrechten kunnen we de films slechts eenmalig online vertonen.

 

De livestream is voor iedereen helemaal gratis, we hoeven er niets voor te hebben. Voor de mensen die ons toch een financieel steuntje in de rug willen geven, kan dat via Geef.nl.