Muzikale Dierenverhalen

Schermafbeelding 2016-05-30 om 16.03.26

“Wat zal ik vandaag eens gaan doen?”, denkt de Leeuw in de dierentuin, zodra hij gapend wakker wordt. Het is vakantie, de dierentuin is leeg. Hoog tijd voor alle dieren om, net als in elke vakantie, de benen eens te strekken. De Leeuw loopt zijn verblijf uit om één voor één de kooien van de andere dieren te openen. En wat een vreemde taferelen komt hij dan tegen…

 

Pianisten Daan en Anne-Maartje lopeDaan en Anne-Maartje's Carnaval der Dieren 3n met de leeuw mee langs de dieren van de dierentuin en vertellen en spelen wat de leeuw onderweg tegenkomt. En de kinderen gaan mee, tijdens een interactief concert, waarbij ze zelf ook hard nodig zijn, om alle dieren te laten horen en hier en daar zelfs mee te zingen met de pianisten.

 

 

 

Centraal staan delen uit ‘Le Carnaval des ADaan en Anne-Maartje's Carnaval der Dieren 2nimeaux’ van Camille Saint-Saënts, oorspronkelijk als grapje geschreven om de draak te steken met zijn collega-componisten. Daarnaast klinken nog schitterende stukjes van Ravel, Fauré en zelfgeschreven dieren.

 

 

 

Anne-Maartje Lemereis 

Anne-Maartje Lemereis (1989) is componist en pianist. Componeren en uitvoeren zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze begon haar opleiding aan het Utrechts Conservatorium als pianist, maar besloot zich te specialiseren in het componeren. Hierin behaalde ze zowel een Bachelor als Master diploma. Tijdens haar Master of Music richtte ze zich ook weer intensief op haar pianostudie en zo smolten haar beide passies samen.

 

Daan van den Hurk

Daan van den Hurk (1987) is pianist en componist. Hij studeerde in 2011 cum laude jazz piano en klassiek piano af aan het Utrechts Conservatorium bij o.a.  Bert van den Brink, Cor Bakker en Hans Eijsackers. Daarna studeerde hij verder voor zijn Master in klassiek piano (in het excellence-programma) bij Henry Kelder en in klassiek compositie bij Jeroen D’Hoe. Daan speelt concerten als begeleider en solist in zowel de klassieke muziek, hedendaagse muziek, jazz en lichte muziek en als uitvoerder van zijn eigen werken en andere nieuwe composities, waaronder werken speciaal voor hem geschreven. Daarnaast doceert Daan piano aan muziekschool Ceres in Utrecht en contrapunt aan HKU Utrechts Conservatorium.